fbpx

Collages: Landschappen van glas en papier (2015)

Landschappen en patronen in landschappen. Daar ben ik een groot gedeelte van de specialisatie-jaren (Academie Arendonk, Monumentale kunst / mixed media) mee bezig geweest. Landschappen boeien me enorm en dan vooral de vormen en patronen die ik daarin zie.

Dit project gaat over de landschappen in mijn eigen fantasie. Wat gebeurt er als ik collages maak van papier, waarbij ik mijn eigen landschap creëer? Welke kleuren, vormen en patronen komen er dan in? En als ik glas, mijn favoriete materiaal, combineer met papier? Of alleen glas gebruik?

Dit project gaat ook over hergebruik: ik maak gebruik van papier uit tijdschriften die ik ooit gelezen heb. Het glas zijn restanten van eerdere ramen of stukken uit oude ramen. Aan de rand zie je de kit of stopverf nog zitten. Ook op het glas zelf, zie je sporen van de tijd. Deze 'ruwe kantjes' van het gebruikte materiaal, geven het landschap extra spanning. Beeldend en verhalend: de mens is in het huidige (Nederlandse) landschap nooit ver weg.

Over de genoemde specialisatie jaren heb ik een blog bijgehouden. De volgende gaan over dit project:

Apensprongen
Apensprongen deel 2

De landschappen / glascollages kosten 175 euro per stuk. In overleg maak ik van meerdere landschappen een installatie ter plaatse.