fbpx

En we noemen haar…..

Het is beter een goede naam te hebben dan rijk te zijn.

Bron: Don Quichote (1615), Miguel de Cervante Saaveda, Spaans schrijver en dichter 1547-1616

 

Brechtje

Later, als ze groot is, noemen we haar Brecht!

Als klanten bij mij komen om een geboorte Mooi-nument te maken, ga ik meestal op zoek naar aanknopingspunten voor inspiratie: de wens die de klant voor de nieuwe wereldburger heeft, de relatie tussen klant en kindje, het jaargetijde of de maand van geboorte of de naam van het kleintje.

Bij deze opdracht sprak die naam me meteen enorm aan. Als het meisje klein is, gebruiken we het lieve “Brechtje” en later het stoere “Brecht”.

Ik ben nieuwsgierig naar de betekenis van de naam en die maakt mijn enthousiasme alleen maar groter. Zouden de ouders dit ook opgezocht hebben of misschien zelfs die naam om de betekenis gekozen hebben?

“De Stralende”

Of ze nu Brechtje of Brecht genoemd wordt, ze wordt altijd ‘stralend’ genoemd. Hoe mooi is dat?

In overleg met de klanten maak ik een werk waar het stralende overheerst: grote vlakken, niet te veel tekst en met een duidelijke verwijzing naar de zon. Wel in contact met de aarde (het hout) want om echt te stralend te zijn, heb je zowel de zon als de aarde nodig.

Achter het gele glas, zit een speciaal soort wit. Dit glas lijkt te gaan stralen als het bewolkt en donker weer is. Ik houd van dat glas. En omdat we nu eenmaal in Nederland wonen, zorgt dit glas ervoor dat het werk  ook straalt als het regent.

Straal!
Afmetingen: ±40*15*40 cm
Prijs voor een staand geboorte Mooi-nument: vanaf 175 euro

Bij elk Mooi-nument zit een echtheidsverklaring met een foto van het werk en een persoonlijke tekst over het werk en de boodschap erachter.

En we noemen haar...