fbpx

Kunst en Atelier

Ik heb een heerlijk atelier in Tilburg met veel licht en een schitterend uitzicht.

Hier zet ik de beelden uit de natuur en in mijn hoofd om tot kunstwerken en geef ik mijn kennis en enthousiasme voor kunst en ambacht door. Hier experimenteer ik zelf of met cursisten, heb ik mooie gesprekken en doe ik de administratie.

Opdrachten

Ik werk echt graag in opdracht. Een glas in lood raam of kunstwerk is vaak zo persoonlijk.

Het is fantastisch mooi om het gesprek aan te gaan met de opdrachtgever en met de plek waar het werk gaat komen. Smaak, stijl, het verhaal van de klant, het invallend licht, de mogelijkheden en wensen tot plaatsing; allemaal elementen die meegenomen worden in het ontwerp en de uitvoering.

Zie mijn portfolio en Het Mooi-nument.

Zelf werken met glas

Het is fantastisch om mijn kennis en kunde aan enthousiaste mensen door te geven. Of het nu een eenmalige workshop is of dat iemand een lange tijd wekelijks aan zijn/haar project(en) komt werken op de Open-Atelier-Werk-Dagen.

Ik help je niet alleen met de ambachtelijke, technische kant van het werken met glas, maar ook op het gebied van ontwerpen en vormgeven. Daarbij zeg ik niet 'hoe je het moet doen', maar daag je uit, stimuleer je om verder te kijken.  Hiervoor gebruik ik allerlei voorbeelden en proberen we zoveel mogelijk uit.

Meer informatie over:

Mijn eigen projecten en (glas)kunst,

Mijn grootste inspiratiebron is de natuur en het landschap. Ik ben gek op plekken waar land en water elkaar ontmoeten.

Als ik buiten ben of natuurfoto's kijk, zie ik allerlei mooie patronen en vormen. Deze isoleer ik uit hun natuurlijk omgeving. Vervolgens ga ik onderzoeken wat ik met die mooie vormen en patronen kan doen.

Soms komt daar heel abstract werk uit, maar meestal zit mijn werk een beetje tussen realistisch en abstract in.

Doordat ik voornamelijk met glas werk, ben ik altijd aan het spelen en schilderen met licht.

Zie hiervoor mijn portfolio / schetsboek