fbpx

Herinnering aan…. Zeeland.

Vroeger ging het gezin op vakantie naar Zeeland. Met de caravan, op een camping dicht bij zee. Hier genoten ze van de zon, de zee en van elkaar. Het was natuurlijk niet altijd mooi weer, maar in hun herinnering scheen in Zeeland altijd de zon.
De sfeer op de camping was goed: niks moet en alles mag en veel tijd voor elkaar na een druk (school)jaar. De kinderen speelden met vriendjes en vriendinnen en via hen ontmoette de ouders elkaar ook. Een mooie vriendschap ontstond.

Even wegdromen naar toen.

Het waren mooie vakanties waar het hele gezin, inmiddels met volwassen en bijna-volwassen kinderen, met warme gevoelens naar terug kijkt. Wie je ook vraagt in het gezin: als je over de vakanties in Zeeland begint, gaan er ogen stralen. Er komt een lach op het gezicht en je ziet ter plekke gebeuren dat het gezinslid naar de plaatjes in hun herinnering kijkt.
Voor de kinderen zijn deze vakanties een symbool van hun gelukkige jeugd. Voor de ouders geldt hetzelfde: de vakanties in Zeeland gaan niet alleen over die paar weken in de zomer, maar over de hele periode waarin de kinderen klein waren. Saamhorigheid, geborgenheid en met zijn vijven de wereld ontdekken.

kleurherinnering-zeeland-1

Aan mij de taak om deze gezamenlijke herinnering in één beeld te vatten.

Het werk moet in de woonkamer staan, waarschijnlijk voor het raam op het westen. De indeling van de woonkamer wordt nogal eens aangepast, dus een andere plek moet ook mogelijk zijn. In ieder geval staand, niet hangend.
De inrichting van de woonkamer is moeilijk te omschrijven. Het is een evenwichtige kamer: rustig, maar niet minimalistisch; strak, maar niet hypermodern; netjes opgeruimd, maar geen toonzaal; warm en gezellig. Het kleurenpalet is een mooie afwisseling van koele en warme tinten.
Tijdens het gesprek blijkt dat de opdrachtgevers een sterke voor- en afkeur hebben voor bepaalde kleuren. Ook blijkt dat een kunstwerk de ruimte moet verrijken: het mag een eyecatcher zijn. We vergelijken een aantal kunstwerken met elkaar, zodat ik de smaak nog beter in beeld krijg.

Een Kleurherinnering is een kunstwerk op maat.

Ik houd rekening met de smaak van de klant, maar natuurlijk zit er altijd een sausje van mijzelf overheen. Het blijft een kunstwerk van mijn hand. Wanneer ik denk dat de verwachtingen van de klant en mijn stijl te veel uit elkaar liggen, zal ik dat zeker zeggen en de klant helpen een beter passende kunstenaar te vinden.
Gelukkig is dat hier niet het geval. Ik maak een schetsontwerp, en daarna het definitieve ontwerp. Na goedkeuring van de klant, ga ik aan de slag. Hoe dit proces precies gaat, zal ik in een volgende blog beschrijven.

Bij het afleveren, zie ik wat ik hoopte te zien: stralende ogen, een lach en een beetje melancholie, omdat ze terugdenken aan die mooie vakanties in Zeeland.

Wil jij ook een mooi glaskunstwerk van jouw herinnering? De Kleurherinnering is een concept van Glass by Yvon. Kijk hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *