fbpx

Het elfje van Suze

"Dit elfje blaast 'gelukstof' naar de baby en geeft haar zo een lang en mooi leven"

 

En meteen daarna vraagt ze me: “Kunnen we dit in glas maken?”.

Een bijzonder en persoonlijk kraamkado

Suze  is mijn dochter en zit dus dicht bij het vuur. Ze ziet regelmatig de bijzondere kunstwerken die ik voor mensen mag maken. En ze weet: een tekening is mooi en die kun je prima inlijsten, maar als we hem van glas kunnen maken, dan wordt het een Mooi-nument.

Kan ik dat zelf doen?

Haar peettante en mijn kleine zusje is zwanger van de tweede. Suze heeft voor de oudste ook iets moois van glas gemaakt. Een schildpad, toen ze 9 was. Toen hebben we flink moeten schipperen: wat kan ze en wat zal ik doen. Nu is ze 13 en dus groot! Alle mogelijke glastechnieken zijn te doen als je 13 bent en de juiste begeleiding krijgt.

We bespreken samen de mogelijkheden

“Het moet wel in een lijstje komen, voor aan de muur”,

“Het poeder dat ze wegblaast is glinsterend en het belangrijkste. Dat mag echt opvallen”.

“En de vleugels ook! Kunnen die ook glinsteren, alsof ze doorschijnend zijn?”

Suze heeft duidelijk al een beeld van het eindresultaat. Het vergt aardig wat overleg om tot de juiste uitvoering te komen. Steeds laat ik haar voorbeelden zien van de mogelijkheden en steeds zegt ze “ja zoiets, maar dan…..”

Het grootste struikelblok is de roze jurk. Roze is een lastige kleur in glas: heel duur en niet makkelijk om mee te werken. Maar de jurk moet roze. Fel roze. En die creatieve vastberadenheid trek ik natuurlijk niet in twijfel.

De puurheid van een tekening

Wat steeds terug blijft komen is de tekening zelf: die is zo mooi, zo puur, zo gevoelig getekend. Krijgt Suze dit ook zo over in glas? Het vergt best wel wat fijnschildertechnieken om dat voor elkaar te krijgen. Bij alle opties die we bespreken blijft steeds de conclusie: “dit doet niet recht aan je tekening”.

Dus laten we die mooie tekening, tekening zijn. Puur, fijntjes, helder en sfeervol. De gewenste effecten in het poeder en de vleugels kunnen we wel met glas bereiken. Glaskunst en tekenkunst die elkaar perfect aanvullen.

Aan het werk

Suze maakt de tekening opnieuw. Op mooi papier en met goede materialen, zodat de kleuren niet vervagen. De vleugels en het poeder tekent ze niet. Ik snijd de vleugels uit blank glas en Suze bewerkt ze met koperkleurig poeder.

Met de originele tekening, die nu werktekening is geworden, als ondergrond, legt ze de vleugels en de stukjes ‘glinsterglas’ zorgvuldig op een glazen plaatje. Het moet straks natuurlijk wel netjes passen!

We smelten de losse onderdelen en het glasplaatje aan elkaar, doen dat samen met de tekening in een lijstje en zijn allebei heel erg blij met het resultaat!

Wil jij ook zelf een Mooi-nument maken? Met mijn hulp en begeleiding, lukt dat altijd!
In het eerste gesprek nemen we uitgebreid de mogelijkheden door en op basis daarvan maak ik een offerte op maat.
Prijs vanaf 150 euro, inclusief persoonlijke begeleiding en alle materialen.

Bij elk Mooi-nument zit een document met daarop een foto van het werk, een persoonlijke tekst over het werk en de boodschap erachter en een echtheidsverklaring.

Het elfje van Suze
Het elfje van Suze