fbpx

Kleurherinnering

Soms heb je dat!

Soms zie, ruik, hoor of proef je iets en je gedachten springen meteen terug naar dat ene speciale moment, die ene plaats of dat bijzondere gevoel. Je zintuigen zijn gekoppeld aan je herinneringen.

Bij Kleur werkt dat ook zo!

kleurherinnering-b

 

Hoe zou het zijn om kunstwerk in huis te hebben, wat dat steeds je mooiste herinnering oproept?

Elke keer als je het ziet, kun even een moment wegdromen. Soms wat langer, soms alleen in het voorbijgaan. Of als je zo’n kunstwerk cadeau zou kunnen geven……
Een Kleurherinnering is een kunstwerk van glas, dat je terugbrengt bij een hele speciale herinnering. Doordat de kleur in het werk, belangrijker is dan de afbeelding, worden er in je hersenen meteen allerlei verbanden gelegd.

Kleur is het belangrijkste beeldelement.

Het onderwerp, of de herkenning ervan, is ondergeschikt aan de kleurbeleving. Het is immers de kleur die de sfeer weergeeft, het is de kleur waar je zo’n bijzondere herinneringen aan hebt.
Glas is bij uitstek een materiaal met heldere, mooie kleuren. Om te schilderen met licht: doordat het licht steeds anders op of door het werk valt, is je Kleurherinnering geen moment precies hetzelfde.

Kenmerken van een Kleurherinnering

  • Kunstwerk van glas.
  • Persoonlijk en op maat gemaakt
  • 2d of “2d-plus”. Ik gebruik de term "2d-plus" voor een 2d werk, rechtop in een standaard, zodat de suggestie van 3d gewekt wordt.
  • Hangend of staand, voor een raam of aan de muur, vrij in de ruimte; het werk wordt afgestemd op de locatie.

Je kun al een Kleurherinnering laten maken vanaf  250 euro.

kleurherinnering-1a

Een Kleurherinnering vertaalt jouw herinnering en gevoel in een glas-kunstwerk.

Het is een uniek werk, speciaal voor jou gemaakt. Of speciaal voor de persoon of organisatie aan wie je het cadeau wilt geven. Gemaakt voor die ene speciale herinnering.

En toch, roept het bij verschillende kijkers, verschillende herinneringen op. Iedereen koppelt de kleuren van het kunstwerk aan zijn of haar eigen gevoel en herinnering.

Een kleurherinnering is maatwerk!

In een persoonlijk gesprek, ga ik op zoek naar jouw herinnering en wat er voor jou zo bijzonder is aan deze herinnering. Wat zijn de kleuren en wat is de sfeer die deze herinnering oproepen?
Dit eerste gesprek en de offerte die ik aan de hand van dat gesprek maak, zijn geheel vrijblijvend. Ik werk volgens een vast proces, zodat we allebei weten waar we aan toe zijn. Kijk hier voor meer informatie. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Een jong gezin

Met de caravan op vakantie naar Zeeland.

Zon, Zee, vrienden voor het leven ontmoeten. Saamhorigheid.

Daar gaat de Kleurherinnering van Marion over. In deze blog beschrijf ik meer over die herinneringen en hun opdracht aan mij.

Ook interesse? Neem contact op voor een eerste gesprek en kijk hier voor mijn werkwijze.