fbpx

Kunst-Opdracht-Wijzer

De Kunst-Opdracht-Wijzer

Je wilt een kunstwerk laten maken. Voor jezelf of voor iemand anders, omdat je niets kan vinden dat bij je past, of om een speciale reden.

Het is altijd spannend om een kunstenaar een opdracht te geven. Je bestelt eigenlijk iets, waarvan je nog niet weet hoe het eruit ziet. En ruilen kan vaak niet, omdat het speciaal voor jou gemaakt is.

De Kunst-Opdracht-Wijzer helpt je!

Hoe zorg je er voor dat je het juiste werk laat maken? Bij de juiste kunstenaar? Dat de kunstenaar en jij elkaar begrijpen? En dat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan?

kunst-opdract-wijzer-2

Door het invullen van de Kunst-Opdracht-Wijzer, maak je de juiste keuzes en beslissingen in het hele proces: van idee naar kunstwerk.

3 positieve effecten van het invullen van de Kunst-Opdracht-Wijzer:

 1. Het neemt een groot deel van de onzekerheid weg, die ontstaat bij het laten maken van een kunstwerk; het helpt je bij het maken van keuzes/beslissingen waar je jaren later nog blij om bent.
 2. Het helpt je om beslagen ten ijs te komen als je gaat praten / onderhandelen met een kunstenaar
 3. Het levert je een passend kunstwerk op, een investering waar je lange tijd van kan genieten omdat het helemaal past bij het doel en de sfeer die jij voor ogen had.

In de Kunst-Opdracht-Wijzer vind je:

 • Uitgebreide informatie en tips over het in opdracht laten maken van een kunstwerk
 • Invul- en doe-opdrachten om meer inzicht te krijgen in je wensen en verwachtingen
 • Invul- en doe-opdrachten om het werk goed te laten passen in de omgeving waar het komt
 • Een leuke verassing!

Wat kun je bestellen?

Om de Kunst-Opdracht-Wijzer voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar en interessant te maken, zijn er drie versies. Kies de versie die jou het meeste past.

kunstopdracht-wijzer

Kunst-Opdracht-Wijzer 1: Ik trek mijn eigen conclusies wel!

Met versie 1 doe je het lekker helemaal zelf. Je vult de vragen in, maakt de opdrachten en daarmee redt jij het wel. Je kunt zelf je conclusies trekken en de vervolgstap maken. Je vindt het een uitdaging om zelf op zoek te gaan naar een geschikte kunstenaar.

Versie 1 kost 37 euro. Hiervoor ontvang je:

 • een PDF bestand van de Kunst-Opdracht-Wijzer. Je kan deze digitaal invullen. Je mag hem ook printen om lekker te schrijven, te kleuren en te knippen en plakken.
 • Eénmalig een consult per mail t.w.v. 17.50 euro. Is er een puntje waar je toch niet helemaal uitkomt? Dan kun je dat per mail aan mij vragen. Je krijgt dan, ook per mail, een uitgebreid antwoord.
 • De leuke verassing!

Kunst-Opdracht-Wijzer 2: Een beetje hulp is wel prettig!

Met versie 2 doe je nog steeds heel veel zelf! Je vindt het wel fijn dat er door mij nog even naar gekeken wordt of dat je wat uitgebreider vragen kan stellen. Je wil graag zelf op zoek naar een kunstenaar, maar weet niet zo goed waar je moet starten.

Versie 2 kost 67 euro. Hiervoor ontvang je:

 • een PDF bestand van de Kunst-Opdracht-Wijzer. Je kan deze digitaal invullen. Je mag hem ook printen om lekker te schrijven, te kleuren en te knippen en plakken.
 • Een link naar een besloten database met een groot aantal kunstwerken uit Nederland en België, in verschillende prijsklassen. Deze database is exclusief voor klanten van Glass by Yvon! Hiermee kun je de eerste selectie maken: wat vind je wel of niet mooi, welke kunstenaar maakt interessant werk, etc. (waarde 15 euro)
 • Eénmalig een consult per telefoon of beeld-verbinding (zoals Skype) van 45 minuten t.w.v. ruim 40 euro. Hierin kun je uitgebreid vragen stellen of toelichting vragen. Het is ook mogelijk dat je de ingevulde Kunst-Opdracht-Wijzer naar mij mailt, zodat ik daar in het consult op kan reageren of extra advies kan geven.
 • De leuke verassing!

Kunst-Opdracht-Wijzer 3: Zelf beginnen en daarna uitgebreid persoonlijk advies

Je vindt het prettiger om te vertellen over je gedachten en ideeën dan om ze op te schrijven. Dan is een persoonlijk gesprek veel fijner. Met versie 3 van de Kunst-Opdracht-Wijzer, vul je wel eerst zelf de Wijzer in. Daarna gaan we die samen uitgebreid bespreken. Ik stel veel vragen om zo tot een goed beeld van jou wensen te komen en een start te maken met het zoeken naar een kunstenaar. Vervolgens maak ik een persoonlijk verslag, ter aanvulling op de Kunst-Opdracht-Wijzer die je zelf al ingevuld hebt.

Versie 3 kost 147 euro. Hiervoor ontvang je:

 • een PDF bestand van de Kunst-Opdracht-Wijzer. Je kan deze digitaal invullen. Je mag hem ook printen om lekker te schrijven, te kleuren en te knippen en plakken.
 • Een link naar een besloten database met een groot aantal kunstwerken uit Nederland en België, in verschillende prijsklassen. Deze database is exclusief voor klanten van Glass by Yvon! Hiermee kun je de eerste selectie maken: wat vind je wel of niet mooi, welke kunstenaar maakt interessant werk, etc. (waarde 15 euro)
 • Een persoonlijk consult van 90 minuten, en een persoonlijk verslag  hiervan ter aanvulling op de Kunst-Opdracht-Wijzer, ter waarde van ruim 120 euro!
 • De leuke verassing!