fbpx

Nog persoonlijker maken

Een Mooi-nument is altijd een heel persoonlijk en uniek kunstwerk, omdat het een vertaling is van jouw gevoel. Wil dit extra benadrukken?

Ik kan de onderstaande elementen in het ontwerp verwerken.

As

Het is mogelijk om een kleine hoeveelheid as te verwerken tussen twee glaslagen. As heeft een veel hogere verbrandingstemperatuur dan de temperatuur van de oven, dus het as wordt echt ingesloten. Dit kan zowel tussen transparante lagen (as is zichtbaar) als tussen niet-transparante lagen (as is er wel, maar niet direct zichtbaar)

Vingerafdruk

Een vingerafdruk is heel persoonlijk. Beeldend gezien is het een redelijk abstracte vorm die toch meteen herkenbaar is. Als ik een gedeelte van de afdruk gebruik, neemt de abstractie toe en de herkenbaarheid af. Hierdoor zijn hele leuke beeldende effecten te krijgen.
Ik kan een vingerafdruk maken met verschillende technieken, zoals brandschilderen, een transfer of graveren met de laser.  Elke techniek heeft zijn eigen karakter.

Foto /  digitaal bewerkte foto

Een portret, een trouwfoto, een foto van je huisdier, een foto van een boom, huis of een speciale plek op deze wereld. Met een digitale transfer kan ik een foto verwerken in het Mooi-nument. Deze foto kan heel nadrukkelijk aanwezig zijn, of zo verwerkt worden dat je wat beter moet kijken om te zien wat je ziet.

Door een foto eerst digitaal te bewerken of door andere technieken te gebruiken, dan het beeld van de foto abstracter gemaakt worden. De afbeelding kan dan bijvoorbeeld ook met de laser in glas “gegraveerd’ worden.

Eigen tekening / eigen tekst

Door middel van brandschilderen, een transfer of graveren met de laser, is het mogelijk om en eigen tekst of tekening toe te voegen aan het Mooi-nument.

haar
IMG_0990