fbpx

Onmisbare wereld

  Alweer bijna een schooljaar voorbij.  Clichés over de tijd schieten door mijn gedachten. Ik heb lang niet zoveel aan mijn studie gedaan, als ik had gewild dit jaar.

Blijven zitten.
Het schooljaar  was rommelig voor mij. Ik heb aan verschillende projecten gewerkt en daar zat niet echt een doorlopende lijn in. Ik dacht van wel, maar terugkijkend…… Toch moet ik  er  op vertrouwen dat al dat experimenteren ergens toe leidt. Ooit.

Voor mijn gevoel, ben ik nog niet klaar op de academie en heb er dus  voor gekozen om een jaar extra te blijven.  Voor het eerst in mijn leven blijf ik zitten!
Vrijwillig en met volle overtuiging, maar ergens knaagt het toch een beetje. Tegelijkertijd maakt dat iets in mij wakker: als ik dan een jaar extra neem, als ik dan ‘blijf zitten’, moet ik dat jaar ook ten volle  benutten.

Daarom stond de laatste periode vooral in het teken van onderzoeken: waarom was het afgelopen jaar niet naar tevredenheid? Waar moet ik naar toe, om volgend jaar wél tot goede resultaten te komen?

Een boek vol inspiratie
Ik ben daar redelijk uitgekomen, heb plannen voor volgend jaar. Mede omdat ik veel gewerkt heb aan mijn “mooie plaatjes boek”: een oud boek van het Wereld Natuur Fonds, dat ik helemaal volgeplakt heb met inspiratie.

“Onmisbare Wereld”  heet het boek en dat is het nu nog meer dan in de originele staat. Het staat vol afbeeldingen van onze prachtige planeet, van onze onmisbare natuur en van mooie vormgeving die hierop geïnspireerd is.

Het is ook mijn persoonlijk onmisbare wereld geworden: mijn bron van inspiratie, van kleine momentjes terugtrekken in creativiteit en van “waar was ik ook alweer mee bezig?”.

Bijzondere expositie afdeling Monumentaal
Dat voor mij belangrijke boek, wil ik met jullie delen tijdens de komende eindejaars-expositie van de academie.

Tijdens deze expositie wordt van iedere monumentalist een werk  tentoongesteld met één overeenkomst: de maat 40 bij 40 cm.  Daarnaast werd je uitgedaagd om hiervoor iets te maken, wat belangrijk voor je is, wat je zou willen achterlaten of wil meegeven aan de toekomst.

Eén grote installatie, met werk van ruim 80 mooie, bevlogen mensen.

Ik nodig u uit om naar dit bijzondere werk te komen kijken en om een uitstapje te maken naar mijn “Onmisbare Wereld”

 

Foto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *