fbpx

Over Yvon

Over Yvon

7a2c98ad611da90cf06413f76f34ddbd

Glas is een magisch materiaal! Het is nooit hetzelfde, want de kleur, de intensiteit en de transparantie wordt mede bepaald door het licht. Met kunstlicht kun je dit beperken, maar gelukkig is daglicht in bijna elke ruimte toch een belangrijke factor. Nooit het zelfde dus, maar oh zo mooi!

Deze site geeft een overzicht van mijn werk, zowel vrij werk als werk in opdracht.
Ik gebruik diverse technieken en materialen. Afhankelijk van het ontwerp en de beoogde sfeer van het werk.

Ik werk graag in opdracht:

het is een uitdaging en een bijzonder proces om plaats, persoon of bedrijf en mijn creativiteit te koppelen tot een uniek en persoonlijk werk. In een gesprek worden de wensen van de opdrachtgever en de beoogde plek van het werk, uitgebreid besproken. Vervolgens wordt een ontwerp en een offerte op maat gemaakt.

Over Yvon...

Yvon Feenstra is een creatieve duizendpoot. Al op 12-jarige leeftijd begon zij met het maken en ontwerpen van haar eigen kleding. Ook tekenen en schilderen is altijd één van haar hobbies geweest, geen wonder dat ze dat vak koos om eindexamen in te doen op de middelbare school.

Yvon ging logistiek studeren.

Yvon als full time moeder.

In de periode dat ze full-time moeder was voor haar drie jonge kinderen, kwam de creativiteit vanzelf weer boven drijven, om vervolgens definitief voor de kunst te kiezen.

Yvon werkt al meer dan 16 jaar met glas.

Heeft leermeesters als Sibylle Gielen, Frank van Ham en Jan-Hein van Stiphout.
Heeft de hogere graad van de richting monumentale kunst / mixed media aan de Academie van Arendonk succesvol af gesloten in 2014
Is uitgenodigd tot de specialisatiegraad van bovengenoemde studierichting.

Yvons werk kenmerkt zich door kleur en vrolijkheid.

"Het doel van mijn werk, is mensen blij maken. Ik wil graag een fijne herinnering, een warm gevoel oproepen bij de toeschouwer; een spontane glimlach en / of dromerige blik."

Ik vind het heerlijk en uitdagend om 'oude' producten een nieuw leven te geven

"Ik werk graag met glas, maar ook met ander materialen, zoals textiel. En , bijvoorbeeld oude glazen lampenkapjes, flessen of vaasjes. Hier haal ik de inspiratie uit het voorwerp zelf. Voor 'nieuw' werk haal ik mijn inspiratie met name uit de natuur, het landschap en de mensen in mijn directe omgeving. Of bijvoorbeeld een mooie foto."