fbpx

Twijfel en groei

Wanneer weet je dat je op de goede weg loopt?

Dat het pad waarop je passie ligt ook het pad gaat zijn waarop je je inkomen kan verdienen?
Het is helemaal hot de laatste tijd: “volg je hart, je missie, je passie. Stop daar je tijd en energie in en het geld komt ook wel”.
Maar….wanneer weet je zeker dat dit klopt? Wat als het voor jouw gevoel te lang duurt voordat dat gewenste inkomen ook daadwerkelijk op gang komt? Wat dan?

Hard gewerkt aan mijn missie

De afgelopen maanden ben ik intensief bezig geweest met de training“Manifesteren met je bewustwoordingspraktijk”. In deze training mocht ik eerst vooral voelen en oude dingen opruimen, om zo tot mijn levensmissie en visie te komen.
Vervolgens werd het zakelijk en mocht ik doelen opstellen, een financieel plan maken en een marketingstrategie bedenken. En uitvoeren!

Vol goede moed ging mijn Facebook advertentie online.

Ik was helemaal klaar om flink aan de slag te gaan.  Helemaal klaar om mijn missie te leven. En toen……grote stilte.
Mijn Facebookadvertentie slaat niet aan en afspraken voor het gratis intakegesprek komen al helemaal niet binnen. Ik heb de advertentie al een keer aangepast en ook de tekst op de landingspagina. Het hielp geen ene moer.

Het is om moedeloos van te worden.

Maanden hard aan het werk om iets moois en goeds op poten te zetten en niemand die reageert. Balen, balen, balen.
Ik besluit mijn missie en visie terug te lezen en eens goed bij mezelf na te gaan of deze kloppen, of ze scherp genoeg verwoord zijn. Houd ik mezelf niet voor de gek? Moet ik niet gewoon een baan van 40 uur gaan zoeken?

Als de twijfel eenmaal toeslaat, komt hij keihard binnen.

Toch, na het opnieuw lezen van mijn missie en visie, weet ik gewoon dat dit echt is wat ik te doen heb in dit leven.
Ik ben werkelijk, op een heel diep niveau, ervan overtuigd dat het positief inzetten van je verbeeldingskracht en creativiteit een weg is naar een mooier, fijner, vreugdevoller leven. Een leven waarin je meer magie en licht ervaart.

Iedereen heeft die verbeeldingskracht, iedereen heeft een bepaalde mate van creativiteit. En iedereen kan ze inzetten voor persoonlijke groei. Ik help mensen om uit te zoeken hoe, zodat ze daarna zelf verder kunnen.

Het wordt geen makkelijk traject.

Ik merk dat ik ontzettend veel uit moet leggen. Sinds de Verlichting is creativiteit in een hokje geduwd waar kunstenaars, vreemde types, wazige uitvinders en artistieke personen ook zouden zitten. Er lijkt wel een flinke muur om dat hokje te staan.

Veel mensen denken dat ze er niet thuishoren omdat ze niet kunnen tekenen, boetseren of handwerken. Anderen willen er niet thuis horen omdat ze denken dat ze dan niet meer serieus genomen worden in het ‘echte leven’.
En toch weet ik zeker dat de muren afgebroken moeten worden. Dat we onze verbeeldingskracht en creativiteit weer gaan zien zoals ze zijn: "De grootste gave van de menselijke intelligentie" (Sir Ken Robinson)

Ik houd vol.

Hieronder gewoon nogmaals mijn missie en visie. Voor mezelf en voor iedereen die er behoefte aan heeft.  Dit komt goed.
Ook al duurt het wat langer dan ik gehoopt had en al moet ik wat meer aan mijn advertentie sleutelen dan gedacht.

Dit is het. Dit is wat ik doe en dit is wat ik moet doen.

 

habitat-1

Iedereen heeft die verbeeldingskracht, iedereen heeft een bepaalde mate van creativiteit. En iedereen kan ze inzetten voor persoonlijke groei.

sketch-1558532021607

Mijn missie:
Ik, Yvon Feenstra, creëer. Met mijn kunst en jijbentcreatief.eu help ik mensen die stagnatie voelen om de vreugde, de magie en licht in zichzelf en de wereld weer te ervaren, door middel van het positief gebruik van hun creatieve intelligentie.

Mijn visie, gebaseerd op twee uitgangspunten:

  1. Het is hier fantastisch!

Onze wereld is een magische, lichte en liefdevolle plek: vol met mooie mensen en prachtige natuur; vol met grote en kleine wonderen, schoonheid,  vreugde, geluk, compassie en verassingen. Vol met vreugde!

  1. Gebruik je creativiteit

Mensen hebben een ongelooflijk groot inbeeldingsvermogen en creatieve kracht. Deze twee superpowers worden meestal onderschat en heel vaak onbewust en verkeerd ingezet.

We leren op school niet om onze creatieve superpowers te gebruiken en erop te vertrouwen. Sterker nog, we leren ze onderdrukken. Alle energie gaat naar het ontwikkelen van logisch, wetenschappelijk nadenken. Heel belangrijk natuurlijk, maar daarmee leren we een net zo belangrijk deel van onze intelligentie negeren. Het is er wel en het staat niet stil, onbewust is het aan het werk. Piekeren is een goed voorbeeld van het ongecontroleerd en onbewust inzetten van je verbeeldingskracht.

Het trainen van je verbeeldingskracht en creativiteit is een fijne en praktische poort naar “de wereld anders ervaren”. Je kijkt met een andere blik naar jezelf, anderen en de gebeurtenissen in je leven. Je gaat weer vertrouwen op je creatieve intelligentie en daarmee ook op het proces van jouw leven: op de duurzame reis naar jouw eigen mooie ik.

Door mijn kunst laat ik mensen de schoonheid en wonderen in deze wereld herinneren, met als doel een moment van vreugde te creëren en mensen te inspireren de magie en het licht weer te ervaren.  Om zoveel mogelijk mensen ‘op weg’ te sturen.

Met jijbencreatief.eu loop ik een poosje mee op jouw weg en help ik je bij het herontdekken van jouw creatieve kracht. Nu door persoonlijke coaching. Later ook met korte en meerdaagse workshops, online trainingen en een boek.

Op jouw manier en in jouw tempo op weg naar het opnieuw ervaren van het licht, de vreugde en de magie in je leven; om de liefde en positieve energie weer te laten stromen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *