fbpx

Wie is Yvon?

Bezig zijn met kunst maakt me blij!

Ik wordt er een beter mens van: geduldiger, empathischer en minder gestressed.  Kunst maken, over mooie dingen praten, samen uitzoeken welke kunst bij je past en kunst kijken: ik wordt er blij van.

Dat past precies bij mijn levensdoel. Zonder meteen heel filosofisch te worden: mijn doel in het leven is mezelf en andere mensen blij maken. Een glimlach, terugdenken aan iets fijns, opluchting door hulp bij een klein of minder klein probleem, een complimentje. Er zijn zoveel mogelijkheden om iemand blij te maken.

Anderen blij maken met een mooi kunstwerk

Ik het liefst in opdracht. Dan kan ik mijn werk afstemmen op de klant en de omgeving waar het kunstwerk komt. Het Mooi-nument is daar een goed voorbeeld van. 

Mijn sterkste kant is ‘vertalen’. Ik vertaal ideeën en gevoelens naar iets concreets: een goede kunst-opdrachtomschrijving, een plan van aanpak of een mooi kunstwerk.

Ik luister, kijk en voel. Ik gebruik al mijn zintuigen, kennis, ervaring en vooral creativiteit om je idee of gevoel goed te vertalen, zodat je  nog jarenlang van een mooi kunstwerk kan genieten. Een kunstwerk dat je vreugde geeft, dankbaar maakt of met liefde aan iemand laat terugdenken. Elke keer als je ernaar kijkt. En dat geeft mij weer vreugde en dankbaarheid.

Inspiratie 

Mijn inspiratie haal in voornamelijk uit de natuur of het landschap om me heen. Als je de natuur in vogelvlucht bekijkt of juist van heel dicht bij, zie je de mooiste vormen en patronen. In mijn eigen werk, ben ik op zoek naar die vormen en patronen. Ik probeer de uit hun omgeving te halen en ze zo een eigen identiteit te geven.

Opleiding:

  • HBO logistiek / technische vervoerskunde
  • Diverse cursussen / workshop in de glaskunst, met leermeesters als Sibylle Gielen, Jan-Hein van Stiphout en Frank van Ham
  • Academie van Arendonk, richting Monumentaal / Mixed media, hogere graad afgerond
  • Academie van Arendonk, richting Monumentaal / Mixed media, specialisatie graad, laatste jaar

Ervaring

  • ik werk al meer dan 16 jaar met glas
  • kijk hier voor voorbeelden van Mooi-numenten die ik gemaakt heb
  • Kijk hier voor mijn  portfolio
3731=web